קניתי שתיל במשתלה,ונטעתי בגינה . ממתי יש למנות שנות ערלה

השאלה: מכרה של אשתי קנתה לפני כ 3 שנים שתיל אבוקדו .לפי דבריה השתיל היה בוגר , הגיע בשקית, ונקנה בחיש שתיל נס ציונה. השתיל ניטע בגינת הבית. האם עליה למנות שנות ערלה מזמן הנטיעה בגינה או מזמן השתרשות השתיל במשתלה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז תשרי תשע"ט 20:04

שלום

אם היה פיקוח על השתיל שהיה מונח כל הזמן בעציץ נקוב היה אפשר למנות משעת השרשתו המשתלה אך הואיל ואין לנו מידע זה ויכול להיות ומסתבר מאוד שהיה מונח על גבי משטח מנתק (עציץ לא נקוב ) הרי יש למנות משעת הנטיעה באדמה בגינה.