קרם אובלפיכה

השאלה:

שלום. יש קרם ידיים טיפולי מעולה לעור סדוק וכד' בשם: אובלפיכה, מיוצר ע"י ג'ויה מעבדות לקוסמטיקה, חולון. שיווק:1700-700-545 טבעקום. אין כשרות, יש בו גם שמן זית. האם יש בעיה של עורלה או טבל בסיכה? תודה ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ב אדר תש"פ 20:04

בס"ד

שלום וברכה

בערלה יש איסור הנאה, אבל בקרם שאת שואלת עליו, יש להוסיף שאין זה ודאי שמן ערלה, אלא רק ספק אולי יש שם שמן ערלה, וכמו כן רוב השמן זית בארץ הוא לא של ערלה, אחוזי זיתי ערלה הם קטנים מאד. כמו כן השמן כבר נבלע בתוך הקרם ואין לו עמידה פרטית, ובתערובת של ערלה אנו הולכים לפי 0.2% ואיננו יודעים כמה שמן זית יש בקרם זה, ועל כן יש לנו עוד ספק האם יש כאן כמות אסורה. כמו כן איננו יודעים האם זה שמן מהארץ או מחו"ל, וספק ערלה מחו"ל מותר.

מכל הדברים שכתבנו עולה שאם יש קרם מפוקח תמיד עדיף, ואם לא אפשר להשתמש בקרם זה למרות שכתוב על הקופסא שיש שם שמן זית.

בריאות איתנה והרבה שמחה