ראש השנה לנטיעה וראש השנה לאילן

השאלה:

הבנתי שאם עברו שנתיים ו-44 יום או יותר והגיע ראש השנה, הרי שמלאו לאילן 3 שנים. מה דינם של פירות אלו עד ט"ו בשבט?
אם הם עורלה, אז מה טעם יש בציון א’ תשרי כראש השנה לנטיעה? ואם אינם ערלה, הרי גם אינם נטע רבעי כי טרם הגיע ט"ו בשבט והם פירות של השנה הקודמת ולא הרביעית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כל הפירות שיחנטו מר"ה (א תשרי, לאחר שהעץ נטוע יותר משנתיים ו 44 יום) עד ט"ו בשבט הם עדיין ערלה, רק פרי שיחנוט אחר ט"ו בשבט יהיה נטע רבעי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי