רימון שגדל מאליו בגינה

השאלה:

בס"ד בתוך סבך שיחי ורדים גבוהים שבקצה חצרי, ראיתי פריחה שונה. כשבדקתי, התברר לי שזו פריחת עץ רימון, בזהירות (בגלל קוצי הורדים), התכופפתי ליד הגזע ומדדתי את קטרו 28 מילימטר. הפרחים הגבוהים ביותר בעץ הרימון הזה - בגובה 170 סנטימטר בערך. אינני זוכר ששתלתי את הרימון הזה. נראה לי לא סביר שאשתול רימון במרחק 10 סנטימטר מגזע של ורד. שאלתי: איזה גיל לייחס לרימון הזה? (לגבי ערלה). שאלה נוספת: אם יתברר, שכשיגיע זמנו הרימונים אינם טובים, האם מותר יהיה לעקור אותו?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז אייר תש"פ 12:24

שלום וברכה

כנראה שגיל העץ 2-3 שנים.

אם יתברר שהפירות אינם אכילים מותר לעקרו ורצוי לעקור ע"י גוי.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון