האם יש ערלה בזיתי צפון רמת הגולן ?

השאלה: שלום רב,
בשבוע שעבר טיילתי ברמת הגולן.
באחת הפינות פגשתי דרוזי אשר מכר זיתים.
מיהרתי לקנותם , אך כשהגעתי הביתה עלה בדעתי כי אמנם זיתים אלו אינם חייבים בתרומות ומעשרות , אך מאידך, איני יודע בוודאות כי אינם פירות ערלה .
אני מניח כי דרוזי זה מתגורר בצפון רמת הגולן.

שאלותי :

- כיצד אתם מתייחסים לצפון רמת הגולן מבחינה הלכתית ? ידוע לי כי מרכז ודרום רמת הגולן נחשבים ככלולים בתחום הארץ של עולי בבל. אך מה בדבר צפון הרמה?
- והעיקר, האם בכלל יש חשש ערלה בזיתים בכלל( האם העצים נותנים כמות משמעותית של פרי ) ובזיתים של דרוזים בצפון רמת הגולן בפרט ( האם הם נוטעים עצים מהונדסים ) ?
בברכה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/28/2013 11:53:23 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

רוב העצים באזור זה הם ללא חשש ערלה (יש רק זן אחד שמניב פירות ערלה בזיתים). ובייחוד שכמות הערלה בזיתים נמוכה. כמו כן צפון הרמה יתכן שקדושתו היא כעו"מ בלבד, ויש מקום להקל בכמה ספקות. על כן נראה שהפירות מותרים באכילה.