העברת עציצים בשנת שמיטה

השאלה:

אני עובר דירה בעז"ה בעוד כמה חודשים. יש לי עציצים בגינה והייתי רוצה לשאול את הרב האם מותר לי להעביר אותם בשנת שמיטה. אני יודע שישנם הבדלים בין עציצים נקובים לבין שאינם. רוב העציצים שאני מדבר עליהם הם חצאיי חביות של יין.

אין להם נקבים אבל מכיוון שהעציצים מורכבים מחתיכות עץ אז האטימה אינה מושלמת. אם התשובה חיובית ואפשר להעביר עציצים בשנת שמיטה אז האם יש מקום שידוע שהם שומרים על דיני שמיטה ובו אפשר לקנות במהלך השנה עציצים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

העברת העציצים מאותה דרגה מותרת, דהיינו אם העציץ עמד אצלך על הקרקע אתה יכול להעביר אותו לקרקע אחרת, לא להוסיף לו קרקע וכדו' אלא באותה צורה בו הוא כעת תוכל להמשיך את הגידול במקום אחר. עדיין אין בידנו מידע מלא בדבר משתלות, אולי לרב ויטמן 036904639 פקס 036993431

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי