מניית שנות ערלה לעצים הנשתלים עם גוש

השאלה:

בס"ד

שלום,

שתלתי מס' עצי פרי היום בגינתי (יז' אב התשע ד, ערב השמיטה) ואני מתכוון עד כ"ט אב להשלים את שתילת כל עצי הפרי. כפי הכתוב באתר, מדובר בשתילה של עצי פרי עם גוש האדמה המחובר אליו, ללא התפוררות הגוש.

האם למנין שנות הערלה עולה לי השנה הנוכחית, קרי מר"ה הבעל"ט אתחיל למנות שנה שניה או שמא הפסדתי שנה מכיון שלא שתלתי עד ט"ו באב?

תודה רבה,

יששכר

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | אב תשע"ד

ליששכר שלום!

אם היו בזמן היותם בגוש על אדמה מונים להם את הזמן שהיו בגוש לשנות ערלה. אם היו בעציץ שאינו מחובר לאדמה, שלשים היום לפני ר"ה נחשבים לשנה.

בברכה,

יעקב אפשטיין