ספירת שנות ערלה לעצים

השאלה:

אדם שרכש עץ כבן שנתיים  או יותר ממשתלה ומעוניין להעבירו לגינתו האם עליו לספור  מהתחלה, או שמא ניתן להמשיך את הספירה לגביו (כלומר להכליל את השנתיים ימים בספירה הרצופה)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר להמשיך את השנים שהיו במשתלה, ובתנאי שהעץ עמד במשתלה בעציץ שיש לו נקב של 2 ס"מ, וכמו כן עמד על הקרקע (או מול הקרקע) ללא חציצה (פלסטיק, זכוכית, ברזל וכדו') בין העציץ והקרקע. עלייך לברר שאמנם המשתלה נהגה על פי הנחיות אלו, ואז אם השתילה תעשה כדין דהיינו שהגוש לא יתפורר, יוכלו למנות שנות ערלה מהשתילה במשתלה.