"עורלה ל"קופח

השאלה:

קניתי מטפס שניקרא "קופח" (דובדבן היהודים), הצמח הינו מטפס וחי מספר שנים. האם צריך לספור עורלה? (השיח/מטפס נותן פירות כבר בשנה הראשונה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הצמח שאתה מתאר נקרא "שלפח", הוא נותן יבולו תוך מספר חודשים אולם מאידך יש לו תכונות עץ. על כן אנו באים למחלוקת שהיית בדברי האמונת שמואל האם מכיוון שנותן ירק תוך שנתו הרי זה ירק, או שמכיוון שיש לו סימני עץ הרי זה מוגדר כעץ. לרוב הספרדים נוטים להקל בכך ואילו חכמי אשכנז כיוון שזאת מחלוקת בדאורייתא נוטים להחמיר, אבל הרוצה לסמוך על הדעות המקילות אין מונעים ממנו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי