עץ פרי

השאלה: שלום!!

1) אני מגדל 3 עצי אבוקדו בגינה שבבית והעצים הגיעו לשנתם השניה בדין ערלה (שתלתי אתם שבוע לפני ט"ו באב התשס"ז)ורציתי לדעת איך אני יכול להעבירם למקום בלי שאצטרך לספור שנות הערלה שוב? וכמובן שאעשה זאת אחר השמיטה.
2) מהם המושגים הבאים? סמדר,ספיחין.

תודה רבה רבה!!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:43:01 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אתה צריך לפנות לגנן מקצועי שיעשה לך את העברה הזאת, צריך להעביר את העץ עם גוש עפר מספיק גדול (שהעץ יכול להמשיך לחיות שבועיים), כדי לבצע העברה כזאת צריך להשקות את האדמה ולקטום עלוה, ואז אפשר להעביר. צריך להכין גם את המקום שלשם רוצים להכניס את העץ כדי שלא יהא מנותק.