ערלה בעץ זית

השאלה:

קניתי עץ זית בוגר ממשתלה, ומהנטיעה במשתלה ועד עכשיו עברו שלוש שנים. היום הוא נטוע בקרקע וכנראה שהיה נטוע בקרקע גם במשתלה. האם מותר לאכול את הזיתים? ומה עושים עם נטע רבעי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש לוודא שהעץ אמנם היה בקרקע במשתלה או בעציץ נקוב מול הקרקע ללא חציצה, וכמה זמן הוא עמד כך במשתלה. אם אין ידיעה על כך - אזי צריך לספור משעת נטיעה (בשאלה לא נכתב מתי היית הנטיעה, ועל כן אין אפשרות לתת תשובה מדויקת). לאחר שיתקבלו כל הפרטים כולל שעת נטיעה או בדיקת שתיל, אפשר יהיה לציין מה מעמד הפרי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי