ערלה בקניית פירות קיץ

השאלה:

אנו מעוניינים לקנות פירות שבהם יש פחות מחצי אחוז של ערלה (אם הבנתי נכון, שזה היחס בפירות מהדרין). איזה פירות אפשר לקנות ללא חשש גם מכשרות רגילה? כל כמה זמן זה משתנה, ואיך אפשר לדעת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לדעתי, בין פירות הקיץ אין לחוש באגס ובתמר בלבד, כל שאר הפירות יתכן שיש בהם יותר מ 0.5% ערלה (יש זנים שאפשר לבודד אותם, אבל רוב האנשים אינם מבחינים בזנים המסוימים, ולכן לא אפרט).

בכל אופן, לדעתי כדאי לקנות רק במקומות מפוקחים שאין בהם ערלה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי