פרות בשוק שעדיף לא לקנותם בשל חשש גובל של ערלה

השאלה:

שלום רב,

האם ישנם סוגים של פרות בשוק שעדיף לא לקנותם משלל הפרות שיש בשל חשש גובל של ערלה?? אני מודעת לכך שעדיף לא לקנות בשוק אבל בשל אילוצים.. עם זאת גם חשש כיוון שלא רוצה לחטוא בערלה שמודעת שאיסורו החריף. תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | תמוז תשע"ד

שלום וברכה

אכן לכתחילה צריך לקנות במקומות מפוקחים שאין בהם חשש פירות ערלה באופן ודאי. אך כאשר נאלצים לקנות במקומות פתוחים, אין משמעות לסוגי הפירות, כיוון שחישוב אחוזי הערלה הוא לא "מדע מדוייק", וכיוון שכך אין משמעות הלכתית לסדרי עדיפויות בין הפירות השונים.

בברכת התורה והארץ,

אהוד אחיטוב