פרחים לשתיה - האם עורלה

השאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול האם פרחי סמבוק שחור המשמשים לחליטה ונקטפים מעץ שהוא צעיר מ 3 שנים - האם יש ענין של עורלה? והאם מותר לקטוף את הפרחים מעץ מגינה פרטית שהפרחים הם מחוץ לחומה המפרידה ובעל העץ לא עושה דבר עם הפרחים והם נושרים? האם יש לקבל את אישורו?

ישר כח ותזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | חשוון תשע"ו

בס"ד
שלום וברכת ד'

עיקר שמוש הפרחים הוא לרפואה ולא לשתייה, ועל כן נראה שאדם שעשה מהם תמצית (צריך זהירות) אין בכך איסור ערלה, כיוון שערלה אוסרת את הפרי והטפל אליו, אבל הפרחים אינם טפלים לפרי אלא דינם כעלים וכדו' שאין בהם ערלה. כמו כן אין מגדלים עת העץ בשביל הפרח אלא יש מעט שמשתמשים בכך אין זה מגדיר את הפרח כעיקר העץ ועל כן נראה שאין בכך ערלה.

שבת שלום בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ