קביעת גיל העץ לערלה

השאלה:

שלום

ממתי מתחילים לספור את גיל העץ?
קנינו עץ לימון במשתלה ושתלנו אותו אצלנו במרפסת בגג בתוך עציץ אך מכיוון שלא היה ודאי איך הוא גדל במשתלה ולכן הבנו שצריך לספור מחדש.
שתלנו את העץ בעציץ בד’ מרחשוון תשע"ד. השאלה האם עד לטו’ בשבט תשעד זה נחשב לשנה או איך מחשבים את גיל העץ לעניין ערלה ונטע רבעי.

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

עץ שנטע בד' מרחשוון תשע"ד.
תשע"ד - שנה ראשונה
תשע"ה - שנה שניה
תשע"ו - שנה שלישית
כל הפירות שיחנטו מטו בשבט תשע"ז יהיו נטע רבעי. ואם יש ספק לגבי השנים, כל הפירות שיחנטו מטו בשבט תשע"ז גם יפרישו מהם תרו"מ וגם יחללו נטע רבעי והכל ללא ברכה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי