שמירת ערלה בעץ הגדל בעציץ

השאלה:

קנינו עץ לימון ננסי, ושתלנו אותו בעציץ במרפסת ביתנו. האם אנו צריכים לשמור 3 שנים של ערלה ונטע רבעי בשנה הרביעית או שעציץ לא נחשב כקרקע?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לא הבנתי כיצד היה העץ קודם נטיעתו. אם העץ היה נטוע באדמה וכעת הוא בעציץ שאינו נקוב, הרי שאפשר להמשיך את שנות הערלה. אולם אם קודם היה מנותק וכעת מנותק הרי ג"כ אפשר להחשיב כנטוע מהמשתלה. בכל אופן יש ערלה בעציץ שאינו נקוב (במרפסת), ועל כן יש בו את כל הדינים של ערלה אלא שזה מדרבנן.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי