שנוהגים חיוב שנות ערלה לחומרא מה עושים אם פירות השנה (שהיא ג"כ רק לחומרא)

השאלה:

שלום וברכה שתלתי עץ כשהוא בא עם מיכל אדמה. כיוון שלא יכלתי לדעת כמה זמן הוא שתול, ואם עמד בתנאים הנדרשים לחישוב שנות ערלה, המליץ לי הרב לשמור ערלה לחומרה. השנה הוא הגיע לשנה רביעית (ספק רבעי). שאלתי, איך אני נוהג איתו, גם פודה כנטע רבעי וגם מעשר ללא ברכה? (האם יש בכלל ברכה על פדיון נטע רבעי?) תודה על התשובה משה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב סיון תש"פ 10:36

שלום

 יש להפריש תרומות ומעשרות ולהוסיף את התנאי שאם הפירות נטע רבעי אזי כל הפירוש מחוללים על מטבע .

בנוסח ההפרשה של המכון התוספת הזאת מצורפת.

יש להדגיש אף שבהפרשת טבל ודאי מברכים וכן על חילול נטע רבעי ודאי ג"כ מברכים. מ"מ במקרה זה שיש ספק אם חייב בהפרשת תרו"מ וכן ספק אם חיב בחילול נטע רבעי לכן יש להפריש תרו"מ ולחלל נטע רבעי שניהם בלא ברכה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי