שתיל פומלה

השאלה:

נא לפרט: 1. איזה עץ מדובר. (פומלה) 2. האם יש נקב או היה נקב בתחתית השקית. (יש) 3. האם יש פקוח במשתלה. (לא יודע, היה רשום תשע"ד על השקית ) 4. מתי נטע העץ באדמה. (ערב חנוכה תשע"ח) חנוכה של אורה יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ט כסלו תשע"ח 11:15

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להתקשר למשתלה לבדוק אם יש שם פקוח הלכתי.

אם אין פקוח הלכתי, יש להסתפק שמא עמד על דבר החוצץ בין השתיל והקרקע ויש לספור שנות ערלה חדשות משעת הנטיעה באדמה, אפשר לאכול את הפירות שיחנטו אחר טו בשבט תשפא. יצטרכו לנהוג גם נטע רבעי וגם תרומות ומעשרות והכל ללא ברכה.

חנוכה של אורה