שתילת גפן

השאלה: שלום הרב, לראשונה אנו שותלים בבית , קנינו שתיל של גפן בשם 'איזבלה' , לצערי אין לנו כלל ידע , ורצינו לשאול מה אנו צריכים לדעת ולהיזהר , כגון עורלה ומעשרות , בהתחשב שאנו רוצים גם את העלי גפן לאכול , וגם את הענבים.. תודה רבה!

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג אייר תש"פ 16:25

שלום וברכה

אשריכם שאתם זוכים לנטוע גפן. יהי רצון שתזכו להעלות את הביכורים שיצמחו עליה למקדש.

יש לשמור 3 שנות ערלה בהן הפירות אסורים באכילה ובהנאה, ולאחר מכן הפירות  נטע רבעי ויש לחללם. מהשנה החמישית ואילך יש להפריש תרומות ומעשרות.

יש להקפיד שלא לשתול כל ירק או תבואה במרחק של 6 טפחים מהגפן ולא מתחת לענפים.

בעלי הגפן אין איסור ערלה, אך יש לבדוק היטב מחרקים.

הזן איזבלה צומח באופן נמרץ ולכן ניתן להשתמש גם בעלים.

בבברכת התורה והארץ

מוטי שומרון