גיזום שיח רוזמרין שניטע לנוי בגינה

השאלה: בס"ד בגינתנו גדל שיח קטן של רוזמרין. הרוזמרין משמש אותנו לנוי ואינינו משתמשים בו למאכל. האם עדיין יש לנו תוקף של קדושת שביעית? לאחר שנת השמיטה ברצוננו לגזום ולסדר את שיח הרוזמרין. מה עלינו לעשות עם עלי הרוזמרין שאנחנו גוזמים. האם עלינו לזרוק אותם בשקית נפרדת?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג חשון תשע"ו 9:26

בס"ד

שלום

כל המלאכות החקלאיות מותרים מיד לאחר ר"ה ולכן מותר לגזום את שיח הרוזמרין . אכן לא ברור ע"פ מה נקבע קדושת שביעית בשיחי עלים כהדסים לריח ורוזמרין לטעם,  האם כל הענפים שהתחילו לגדול בשביעית יש בהם קדושת שביעית (כדין חנטה בפירות) או הואיל ואין להם פירות והאין אפשרות לזהות אזי הולכים ע"פ לקיטה  (כירקות ). אך המקרה זה כל הגידול הוא לנוי ולא למאכל והרי זה דומה לדין הדסים שנטעו למצוות ארבעת המינים ולא לבסמים  שלא החמירו בהם קדושת שביעית.

לכן למעשה אם ניתן להניח את הגזם במקום פתוח ולא לזרוק לאשפה מוטב אך אם אי אפשר  נראה שאפר שג"כ להסתמך על ההגישה שאין בהם קדושת שביעית ולהשליך לאשפה.