דשא סינטטי ואדניות בשמיטה

השאלה:

1. האם מותר להחליף מדשא רגיל לדשא סינטטי בשנת השמיטה? 2. יש לי גינת ירקות ליד הבית עם Raised beds. האם מותר לתקן אותם בשנת השמיטה?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ג תשרי תשפ"א 12:32

ב"ה

שלום וברכה

אפשר להחליף מדשא רגיל לסינטטי בשנת השמיטה, אלא שבשל מראית העין של עשיית מלאכה אסורה בשמיטה, יש לציין או לעשות היכר ברור שמדובר במעבר לדשא סינטטי מדשא רגיל, להניח מראש את שטיחי הדשא הסינטטי, את ערימות החצץ, כך שברור הוא שזה לא מעשה של זריעה.

לגבי הraised bed אם יש בהן צמחים שגדלים בהיתר (שנזרעו ונבטו לפני השמיטה) ויש חשש שבשל הנזק שנגרם להן הצמחים ינזקו באופן משמעותי, מותר לתקן באופן שישמור על הצמחים ולא יגרום להם תוספת, בכל מקרה אסור להוסיף אדמה לאדנית במקרה שהיא נסחפה.

חורף טוב

דוד אייגנר