האם לימונים שחנטו בשביעית ונלקו בשמנית מה דינם?

השאלה: קיבלתי לימונים (ענקיים) מגינה פרטית, למחרת ט"ו בשבט. מה האפשרויות? מה צריך לברר? האם יכול להיות שהם חייבים במעשרות? האם יש לחשוש למעשה לדעה שלימון או עצי הדר בכלל דינם כאתרוג? בקיצור, צריך לעשר?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג שבט תשע"ו 9:26

בס"ד

שלום

פירות הדר הולכים אחר חנטה בלבד, וכל החומרא לחשוש גם לקיטה נאמר רק לעניין אתרוג ולא על לימון ושאר פירות הדר. כך נקטו הרב טקוצינסקי בספר השמיטה פ"א סע' ד, הרב הראי"ה קוק (בהערה שם מס 5) והגרש"ז אוירבך בספר מנחת שלמה חלק א סי' נא אות כב.

הלכה למעשה : שהוא הדין בשנה שמינית כל שחנטו בשביעית הן לימון והן שאר פירות הדר יש להם קדושת שביעית ואין הפריש מהם תרו"מ .