הכנת קרקע לשיעורי חקלאות לקראת השנה הבאה

השאלה: שלום וברכה,אני מורה לחקלאות. לקראת שנה"ל הבאה, אנו רוצים להכין שטח פתוח לשיעורי חקלאות. האם מותר , כבר עכשיו, לגדר שטח ולשפוך עליו אדמה חקלאית וליישר אותו כדי שהשטח יהיה מוכן לקבלת התלמידים בתחילת שנת הלימודים? תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ט אב תשע"ה 10:46

שלום

כל עבודות החקלאיות אפילו שהם הכנה לקראת שנה הבאה (תשע"ו) אין לעשות בשנת השמיטה

אך גידור השטח נראה שאין בזה עבודה חקלאית בקרקע והיא מותרת.

כמו כן יש לזכור שאף ששנת הלימודים של השנה החדשה מתחילה, שנת השמיטה עדין לא הסתיימה עד ר"ה א' תשרי תשע"ו.