הפרשת תרו"מ מתבלינים הגדלים באדניות בבית בשמיטה, וקניית שתילים ממשתלות לאחר השמיטה

השאלה: אם יש לי צמחים של תבלינים ותה שגדלים בעציצים בתוך הבית האם עלי להפריש מעשר?גם אם אני קוטפת מעט עלים? בעניין שמיטה: אחרי שמיטה צריך לקנות במשתלות מסוימות שיש להם הכשר וכדו'

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אלול תשע"ה 15:34

שלום

1. הגדל בכציץ לא נקוב (כגון שיש מגש בתחתית) המונח בתוך בית, אין דיני שמיטה חלים עליו ואינם קדוישים בקדושת שביעית. והואיל ויש ספק אם יש חיוב הפרשת תרו"מ מגידולים שאין בהם קדושת שביעית וכן יש מחולקת הפוסקים אם בכלל יש חיוב הפרשת תרו"מ מתבלינים ותה בניתנים רק לטעם לכן יש להפריש תרו"מ בלא ברכה.

2. יש להפריש בלא ברכה גם שקוטפים מעט.

3. לאחר השמיטה יש לקנות ממשתלות שהקפידו על דיני שמיטה (מצע מנותק בתוך בית, היתר מכירה) ולא שתלו את השתילים בשמיטה בדרך אסורה. שלא נהיה מסייעים לעוברי עברה.