זיתים שהוכנו בבית לפני מספר חודשים . מה עליי לברר לגבי מקור הזיתים מתי נקטפו וכו' כדי לדעת כי כשרים הם ?

השאלה:

שלום, מציעים לי לאכול זיתים שהוכנו בבית לפני מספר חודשים . מה עליי לברר לגבי מקור הזיתים מתי נקטפו וכו' כדי לדעת כי כשרים הם ? (אם נקטפו בשנת שמיטה מותר לאוכלם ? האם קובע היכן נקטפו ? וכו' ). יכול גם להפנות אותו למקור ברור שיסביר לי . תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ח' אדר תשע"ו 16:25

בס"ד

שלום

יש לברר מהיכן באו הזיתים: אם את הזיתים מסקו מגינה ביתית או ממטע שלא היה "בהיתר מכירה" הרי הם בקדושת שביעית ויש לשמור עליהם קדושת שביעית (וזמן ביעור שביעית בזיתים הוא בשבועות תשע"ו)ואם הזיתים באו ממטע היתר  מכירה יש להפריש תרומות ומעשרות בלא ברכה( ולומר בנוסח גם מעשר שני וגם מעשר עני) ואם הזבר ספק בידך יש להפריש תרו"מ בלא ברכה ולשמור קדושת שביעית בזיתים.