זמן ביעור שביעית בלימונים

השאלה: בס"ד קראתי את המאמרים בנושא הלימון והשימוש בשמיטה אך לא הבנתי כיצד לנהוג ביום הביעור השנה א ' ניסן כאשר עוד ישנם פירות לימון על העץ בברכה מיכאל כהן

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אדר תשע"ו 14:00

שלום

זמן ביעור פירות שביעית  הוא "שכלה לחיה בשדה" כלומר שכבר אין מאותו הגידול בשדות ובאילנות (העונה כבר הסתיימה ). ואכן זמן הביעור בלימון הוא לא חודש ניסן , אלא בחודש תמוז תשע"ו שאז כבר אין יותר מפירות משנת השמיטה באילן אלא פירות מגידול שנה שמינית. מצורף קישור לטבלת זמן ביעור שביעית בפירות האילן לחץ כאן.