יין שביעית במסיבת פורים

השאלה:

נשאלתי האם ניתן לקנות יין בקדושת שביעית למשתה ומסיבת פורים. השיקול הוא בעיקר המחיר לבחורי ישיבה שצריכים כמות גדולה. החשש הוא כמובן מאפשרות גבוהה של יין שישפך (במצב של ביסום לא בכוונה) או ישאר בכוסות. תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד שבט תשע"ז 21:30

בס"ד

שלום וברכת ד'

הלכתית הדבר מותר כשם שמותרת כל שתיה שהיא בדרך הרגילה, אמנם יתכן שישפך בעתיד בגלל שמוש לא נכון, כפי שהערת במכתבך, אבל כל זמן שאין איבוד לכתחילה בידים (עיין תרומות פי"א ה"ו).

אלא שיש כאן בעיה רוחנית בעיקרא, דהיינו פירות שביעית היסוד בהם הוא שאסור להפסידם, ונחלקו האם מותר להפסיד בגרמא, אבל ברור שפירות שביעית יש בהם קדושה מסוימת, וכפי שלעניין תרומה כתוב שיש ליטול ידים לפני שמוש כך כתב הרב קוק זצ"ל בשבת הארץ גם לעניין פירות שביעית, ללמדנו שבפירות שביעית מלבד דיני הפסד יש בהם גם מימד של קדושה, (הגר"מ אליהו זצ"ל הורה להניח בפח בשביעית פירות עטופים בשתי עטיפות כדין כל דבר של קודש, למרות שהלכתית מספיקה עטיפה אחת, אבל נהגו בקדושת שביעית). על כן נראה שבשנה השמינית שעיקר היין הוא של שביעית אפשר להשתמש בו גם במסיבת פורים אבל בשנה שעיקר היין בשוק הוא של שמינית, וכעת רוצים כדי לחסוך כסף להשתמש ביין שביעית למרות שיתכן שיפסד, אין זה מתאים לדברים של קודש ובייחוד בפורים שאנו רוצים לגלות את קדושת ישראל יש להשמר ביותר בקדושת שביעית.