לימונים ופומלה שנקטפו בשנה השמינית מה דינם?

השאלה: עד מתי נחשבת פומלה שגדלה בגינה פרטית כקדושה בקדושת שביעית? אם קיבלתי את הפומלה מחבר שטיפח את גינתו בשנת השמיטה, מותר לי לאוכלה? מה דין לימון לעניין שמיטה בשנה השמינית, ואיך יוצאים מכדי ספק תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד שבט תשע"ו 7:06

שלום

בפירות הדר הולכים אחר חנטה בלבד, וכל החומרא לחשוש גם לקיטה נאמר רק לעניין אתרוג ולא על לימון ושאר פירות הדר. כך נקטו הרב טקוצינסקי בספר השמיטה פ"א סע' ד, הרב הראי"ה קוק (בהערה שם מס 5) והגרש"ז אוירבך בספר מנחת שלמה חלק א סי' נא אות כב.

לכן הלכה למעשה: כל שחנטו לפני א תשרי תשע"ו יש בהם קדושת שביעית ואין להפריש מהם תרו"מ.