מהם הירקות שיש בהם עדיין דיני שמיטה ,כאשר הקפדתי כל השנה לאכול רק מיבול נכרי,מחו"ל,ולא לאכול מ"היתר מכירה"?

השאלה:

מהם הירקות שיש בהם עדיין בעיות של שמיטה ,כאשר הקפדתי כל השנה לאכול רק מיבול נכרי,מחו"ל,ולא לאכול מ"היתר מכירה"?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד טבת תשע"ו 10:12
שלום וברכה
ירקות טריים שנקטפו לאחר ר"ה (פלפל עגבניה מלפפון וכדומה ), מחנוכה ואילך אין צורך לחשוש לספיחין. הואיל וכבר אפשר לגדל כיוצא בזה מאותו המין מזריעת שמינית.
אכן ירקות יבשים שנלקטו בשביעית והיו באחסון ומשווקים לאחר חנוכה , יש דעות שאף מהם נפקע איסור ספיחין ומותרים באכילה, אך יש דעות שבירקות אלו הואיל ונלקטו בשביעית, אפילו לאחר חנוכה חל עליהם איסור ספיחין, וחנוכה לא מפקיעה מהם איסור זה.
למעשה: בתקופה זו ידוע לנו  שבצל יבש ושום ודלעת (שיווק היתר מכירה) הינם מלקיטת שביעית ועדיין אין מלקיטת שמיניתולדעות המחמירות יש עדיין צורך להקפיד בזה.    אך בגזר ותפו"א כבר יש מיבול שנה שמינית ואם לא ידוע מתי נלקטו אין צורך לחשוש לאיסור ספיחין.
מצורף קישורית למאמר בנושא ספיחין בשמינית  (הבחנה בין ידוע שגדל בשביעית ובין לא ידוע , בין כבר גדל כיוצא בזה ובין לא גדל כיוצא בזה, בין נקטף בשביעית לנקטף בשמינית.
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/01/00106.htm
וכן מאמר לספיחין שנלקטו בשביעית מה דינם לאחר חנוכה בשמינית
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/emunat/02/00209.htm