פירות ערלה בשמיטה, ומצוות ביכורים

השאלה: יש לי עץ זית שאני מגדל ליד הבית בדלי והשנה העץ נותן פרי לראשונה. מדובר בפירות שפרחו בשנה בשביעית אחרי ט''ו בשבט. לפי החישוב שלי העץ בשנה בשלישית שלו עכשיו. מה עושים היום עם הביכורים?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז סיון תשע"ה 14:08

שלום

אם העץ בשנה השלישית לנטיעתו הרי הפירות ערלה ואסורים באכילה ובהנאה, ולא חלה עליהם קדושת שביעית.

לעניין מצוות ביכורים כבר נפסק ברמב"ם (הלכות ביכורים פרק ב הלכה א) "מצות עשה להביא בכורים למקדש, ואינם נוהגין אלא בפני הבית ובארץ ישראל בלבד שנאמר ראשית בכורי אדמתך תביא בית ה' אלקיך".  ולכן אין מצות ביכורים נוהגת בזמן הזה.