קניתי יין בקדושת שביעית מה מוטל עלי לעשות?

השאלה: שלום! עשיתי קניות ברמי לוי דרך האינטרנט וקניתי יין של יקבי גולן "הר חרמון אינדיגו". כאשר הגיע אלי היין, התפלאתי לגלות שהוא מתשע"ה - קרי, משנת שמיטה, וכתוב עליו שהוא קדוש בקדושת שביעית. 1. האם היה הפקר (ביעור שביעית) ברשת רמי לוי? 2. האם ניתן לשתות אותו? 3. אם לא ניתן לשתות אותו, מה לעשות איתו? תודה יאיר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט' אדר תשע"ז 14:54

שלום

היקב תחת פיקוח של הרב אוירבאך מטבריה והרב ישי סמואל ראה קישורית לחץ כאן.

ובשנת השמיטה היה בו אוצר בית דין. מסתבר שבזמן הביעור של היין (פסח שנה תשע"ו) בקבוק זה היה עדיין ברשות אוצר בית הדין ולא היה חייב בביעור (שהרי נחשב שהוא עדיין הפקר ולא זכה בו אף אחד) ואם כן עכשיו הוא ג"כ פטור מביעור ורק יש לשתות אותו בקדושת שביעית ולא להפסידו.

ואם הוא היה ברשות רמי לוי והם לא קיימו בו מצוות ביעור (הפקר), הרי עכשיו שהגיע אילך הואיל ואתה אנוס (שהרי לא היה בידך בזמן הביעור פסח תשע"ו) הרי אתה יכול להפקירו עכשיו ולזכות בו .

תוכל לברר אצל נותני ההשגחה ליקב, מה היה מצב הבקוק בזמן הביעור (פסח תשע"ו ) ומתי נרכש ע"י רמי לוי.