אם הכנתי חמין ובתוכו בטטה שהיא קדושת שביעית האם כל החמין קדושת שביעית?

השאלה:

בנוגע לשמיטה- אם הכנתי חמין ובתוכו בטטה שהיא קדושת שביעית האם כל החמין קדושת שביעית? מה צריך לעשות? ומה בנוגע למרק עם ירקות שביעית? צריך לשמור את הנוזל? איך??

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | חשוון תשע"ה
פרי או ירק הקדוש בקדושת שביעית, שניתן בתוך תבשיל, כגון חמין או מרק ירקות, הוא נותן את טעמו בכל התבשיל וממילא התבשיל כולו קדוש בקדושת שביעית.

לכן - תבשיל מוצק: יש לשפוך את השאריות לתוך שקית, לסוגרה ולשים בפח האשפה. תבשיל נוזל (מרק): ניתן לבצע את האפשרות הנ"ל לגבי מוצק. ברם, ישנה אפשרות נוספת, להשאיר את המרק לילה שלם מחוץ למקרר, ולמחרת בבוקר לשפוך       לפח ללא שקית.