דילול פרי בשמיטה

השאלה:

יש לי עצים שהם ערלה בגינה (אפרסק ותפוח),  האם וכיצד מותר לי להוריד את הפירות כדי שלא יכביד על העץ וכדי שלא יבואו כח מיני "ברחשים" ובתוכם זבובי הפירות, שמזיקין לשאר עצים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אין היתר להוריד את הפירות אלא א"כ זה נעשה לצורך הצלה של העץ, שמכובד הפירות יפול העץ. כמו כן, אם יש מזיקים לסביבה ג"כ אפשר להוריד. אבל נראה שצריך לעשות זאת בשלב מאוחר יותר של הגידול, דהיינו שכבר יגיעו ברחשים או שהפירות יתחילו להרקיב.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי