האיך אפשר לדעת מהם הזמנים של כל ירק ופרי בנוגע להימצאותם בשוק

השאלה:

שלום!רציתי רק לברר משהו-האיך אפשר לדעת מהם הזמנים של כל ירק ופרי בנוגע להימצאותם בשוק,בהקשר של קדושת שביעית?אני יודע שיש את הלוחות השונים-אך בפועל המציאות היא שישנם בשוק פירות וירקות שבלוח מופיע שמתאריך מסוים יש בהם קדושת שביעית,אך בפועל בשוק יש סחורה של שישית?וזה מה שרציתי לדעת-האם ישנם לוחות שאומרים מתי ישנה היתכנות לפירות שישית.[למשל,הבנתי שנכון להיום,חג הסוכות, עדיין ישנם בשוק בצל,תפו א,גזר ועוד שהם לא מקדושת שביעית כיון שהם מיבול שישית. לעומת זאת,בנוגע לעגבניות,מלפפונים,קישואים,פלפלים-הבנתי שכבר מאחרי ר ה הכל בקדושת שביעית ואין כזה דבר יבול שישית, כיון שירקות אלו נרקבים מהר,ולכן אם קטפו אותם לפני ר ה אז הם כבר רקובים.]שאלתי היא-האם מה שכתוב בלוחות השונים תאריכים שונים של קדושת שביעית-נכון גם בפועל בשוק? או שישנם ירקות שנמצאים בשוק שהם מיבול שישית,ורק שאותם ירקות שקטפו אותם מר ה יש בהם קדושת שביעית?זאת אומרת שהלוח רק אומר מה נכנס בגדר פרי או ירק בהתאמה לזמן הגידול של אותו ירק\פרי, אך אינו אומר מה קורה בפועל בשוק?

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | חשוון תשע"ה

מטרת הלוחות היא להגיד שאין בשוק ירקות אחרים, אלא מאיזה שלב עשויים להיות ירקות או פירות שיש בהם קדושת שביעית, אך זה לא אומר שיש עדיין במקביל ירקות מששית. אך הרעיון שלפי התארכים בלוח צריך לחשוש ולבדוק - אם בדקת ומה שלפניך זה שישית - הכל בסדר.