הזנה בביה"ס בשנת השמיטה

השאלה:

שלום וברכה.
אני מנהל בית ספר תורני, ומדי שנה תלמידינו משתתפים בפרוייקט ההזנה הממומן חלקית ע"י ההורים ובה הם מקבלים ארוחות צהריים מקייטרינג.
מכיון שאנו בי"ס תורני, וחלק גדול מתלמידינו מקפיד לאכול בבית כשרות מהודרת, אנו דואגים להם לקייטרינג מהדרין, כמובן בתוספת תשלום.
בשנה הקרובה אנו מתלבטים בגלל נושא השמיטה. לצערנו הקייטרינגים שעובדים עם קרן רש"י לא רבים, וכשרות מהדרין זה אומר בד"ץ, וזה אומר שהתלמידים יקבלו מן הסתם יבול נכרים ולא היתר מכירה.
מצד שני אם נרצה היתר מכירה נאלץ ללכת על קייטרינג ברמת כשרות מינימלית, הן בנושא בשר, ירקות ללא תולעים וכו.
לצערי אלו הקייטרינגים שעומדים לפנינו לבחירה, ואנו צריכים להכריע בין שתי חלופות אלו. מה האפשרויות העדיפה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

תבררו אם יש קיטרינג שקשור לאוצר הארץ הוא עדיף. אם לא, כיון שרוב הציבור שלכם רוצה רמת כשרות מסוימת שחלק ממנה הוא יבול נכרים אין לכם ברירה אלא להישמע דרישות הציבור.