חממה בשנת השמיטה בגן ילדים

השאלה:

האם מותר להקים חממה בשנת השמיטה בגן ילדים ולזרוע ירקות בעציץ לא נקוב על גבי שולחנות או מדפי כתר על ריצפה מרוצפת באבני אקרשטיין?

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | חשוון תשע"ה
מותר להקים חממה(שדינה כבית) בשנת השמיטה ולזרוע בתוך עציצים שאינם נקובים , אך יש להקפיד להניח ברצפת החממה נילון וכד' כדי משטח מנתק
בין הקרקע לעציצים (ואפילו שהעציף אינו נקוב אך בזמן הגידול הנוף של הגידול יוצא מעבר לגבולות העציץ ואנו מקפידים שגם הנוף לא יגדל ישירות (קו אנכי)מעל אדמה. לכן יש להניח בזמן הקמת החממה יריעות ניילון בתחתית החממה (על גבי הקרקע) ועליו להניח את העציצים שאינם נקוביםבים על מדפי כתר ובין על גבי שולחנות.