טיפול בגינה עקב חיוב חוזה

השאלה:

אני שוכר בית פרטי. בעל הבית שכר את שירותיו של גנן שביצע נטיעות אחרי יום כיפור. אני מחוייב חוזית להמשך הטיפול והשקיית הגינה. האם עצם הטיפול בגינה הוא עברה? מה אוכל לעשות?

התשובה

הרב נתנאל אורבך | חשוון תשע"ה

ראשית, אינך יכול למנוע מבעל הבית לעשות כבתוך שלו, אך מכל-מקום אין הטיפול בגינה עבירה בשנה השביעית.

הנך יכול לטפל בגינה באופן של פעולות הנדרשות לקיומה ולא בפעולות הגורמות לצימוח יתר. כלומר, ניתן להשקות, אם כי עדיף להפחית בכמות ההשקיה ממה שנהוג בשנים קודמות.