כיסוח דשא בשמיטה

השאלה:

בס"ד
לכבוד הרב יעקב אריאל שליט"א רבה של רמת גן.
לגבי כיסוח דשא בישוב (ומאחורי חלק מהבית יש הר) כאשר יש חשש לנחשים הבנתי שאפשר לכסח את הדשא. שאלה ראשונה היא אם זה לא מעט דשא (אני גר בישוב אלקנה) אז האם אפשר לכסח עם מכונה והאם יש אפשרות להקל בזה למשהו שרוצה ללמוד תורה כדעות המקלות. וכן היית רוצה לדעת האם כאשר מכסחים את הדשא האם חייב להיות גובה מסויים או שאפשר כבר לכסח אותו נמוך?
תודה רבה רבה וסליחה על ההפרעה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר לכסח דשא בכל שטח. יש לכסחו לא נמוך מדי כדי לא לגרום לצימוח חזק מדי.