עקירת עשבים בשמיטה

השאלה:

בנושא שמיטה יש לי גינה ללא שום צמא שאני רוצה לשמור עליו,הדבר היחיד שאני רוצה לעשות בגינה זה דשא סינטטי.במחשבה שהדבר מותר (כי אני לא רוצה לשבח את הקרקע או עצים וכדו') אתמול ניכשתי כמעט את כל העשבייה בחלק בו אני מעוניין לפרוס את הדשא הסינטטי (ללא עידור- פשוט תלשתי ביד).היום אישתי שאלה אותה אם אני בטוח שזה מותר והדבר עורר בי תהיה שאולי זה בכלל אסור.בשורה בתחתונה רציתי לדעת אם זה מותר ובמידה וכן מה הדין עכשיו, האם מותר לי להשלים את הניכוש ולפרוס דשא/האם מותר לי לפרוס דשא במקומות שניתן במצב הנוכחי/האם אני צריך להשאיר את הגינה במצב הנוכחי ללא פריסת דשא סינטטי ולאפשר לעשבייה לצמוח שוב באיזור.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | חשוון תשע"ה

אין לעקור עשבים בשמיטה אא"כ פוגע לגמרי בצמחים רצויים. ולכן אסור היה לך לעקור אלא צריך לרסס בקוטלי עשבים ולהניח את הדשא הסינטטי ללא כל הכנת האדמה. במידה וברצונך להוסיף מצע וכד' עשה זאת אחר השמיטה