אוצר הארץ

השאלה:

אחת האפשרויות של שווק ירקות דרך 'אוצר הארץ' היא ירקות שגדלו בערבה, מאלו ישובים בערבה 'אוצר הארץ' יספק סחורה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | מנחם אב-אלול תשס"ז

על פי המבואר בשו"ת משנת יוסף (ח"א סי' מד) הביאו ירקות מנאות הככר (השדות המערביים) ולא התירו את חצבה ועין יהב למרות שהם נמצאים מחוץ לגבולות )לפי האדמת קודש ותבואות הארץ) בגלל ספק הגבולות. לשיטתנו כל מקום שהוא ספק בגבולות הארץ כשיש היתר מכירה אפשר לקחת ממקומות אלו.

על כן המקומות שאפשר לקחת מהם בשמיטה, הם כדלהלן מדרום לצפון: אילות, באר אורה, אליפז, סמר, יטבתה,שחרות, גרופית, קטורה, לוטן, נוה חריף, יעלון, שיזפון (נאות סמדר), יהל, שיטים, באר מנוה, פארן, צופר, ספיר,  השדות המזרחיים לנאות הככר. על השדות המזרחיים של עין יהב, חצבה, כמו כן אפשר לקחת מכל השטחים היהודים הנמצאים מעבר לנחל הערבה.