הנפת העומר בשמיטה

השאלה: בזמן שבית המקדש קיים, מהיכן מביאים בשביעית את השעורים ואת החיטים למנחת העומר ולשתי הלחם?

התשובה

הרב אברהם סוחובולסקי | י"ד שבט תשע"ה 9:36

שלום

במשנה במסכת שקלים (פ"ד מ"א) נאמר "שומרי ספיחין בשביעית נוטלין שכרן מתרומת הלשכה"

ורש"י במסכת מנחות (פד ע"א ד"ה נוטלין שכרן) ביאר "לפי שהם הפקר וצריך לשומרון מפני החיה ומפני העניים שלא שלא ילקטוהו קודם לעומר , כדי שיהא העומר בא מהם". והתוספות (שם ד"ה שומרי ספיחין וביבמות קכב ע"א ד"ה של עזיקה) ביאר שהשומרים לא היו מונעים מליטול את השעורים רק מודיעים להן והם פורשים מאיליהן".