עקירת עשבים מתוך שביל אבנים

השאלה: בגינת נוי פרטי מאחורי הבית יש שביל שמכוסה כולן בשכבה של אבנים קטנות לבנות, והאדמה לא נראת בכלל. לא אמור לצמוח שם שום גידול. לצערי,יש עשבים שמתחילים לצאת בין האבנים. אם מרססים את העשבים, הם נהפכים לענפים חומים ומכוערים והמקום לא נראה יפה ונקי.בזמן טלישת העשבים האלה אין "הכשרת הקרקע לגידול". האם מותר לתלוש אותם בשמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א אייר תשע"ה 9:02

שלום

במקום שניכר שלא מיועד לזריעה (כגון מקום מרוצף וכן מקום שיש שביל מכוסה באבנים לבנות) מותר לעקור את העשבים מהשורש.