תוצרת מהערבה הדרומית

השאלה: האם תוצרת הערבה הדרומית היא תמיד גם בהתר מכירה? בחנויות חרדיות זה נמכר כ"תוצרת חו"ל" ולפי הידוע לי צריך שיהיה גם התר מכירה. שאלה אחרת: האם מותר לכסח עשבים שעלו בגינה בחיתוך נמוך מעל פני האדמה למניעת מסתור של מזיקים.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' ניסן תשע"ה 14:03

שלום

1. ישנם מספ דעות בייחס לערבה הדרומית. יש הסוברים שהינה חו"ל לעניין מצוות התלויות בארץ ויש שנקטו שהערבה הדרומית עד אילת הינם בגבולות ארץ ישראל למצוות התלויות בארץ. דעתנו שיש לחוש לדעות המחמירות ומתירים תוצרת משם רק אם נעשה "היתר מכירה" וכך היא המדיניות בבחנויות "אוצר הארץ". אכן השגחות אחרות נוקטים שהערבה הדרומית הינה חו"ל לעניין מצוות התלויות בארץ ומביאים משם תוצרת שגדלה בלי "היתר מכירה".

2. מותר לכסח עשבים שעלו בגינה כדי למנוע מסתור למזיקים. אך יש לכסח מעל פני הקרקע , ולא לעקור מתוך הקרקע. פירוט מורחב כיצד לטפל בגינה אפשר למצוא באתר המכון לחץ כאן.