אוצר בית דין והיתר מכירה

השאלה:

קראתי במספר תשובות פה באתר שלכל הדעות אוצר בי"ד יותר מהודר מהיתר מכירה ושכך סובר גם הרה"ג מרדכי אליהו כמו כן ראיתי שהרב אליהו חתום על ההמלצות לאוצר הארץ. לעומת זאת, ראיתי בספר "מאמר מרדכי" שהרב אליהו סובר שאוצר בי"ד לבד הוא דחוק מאוד ושיש לעשות עימו גם היתר מכירה. למיטב ידיעתי באוצר הארץ לא עושים היתר מכירה בירקות שהם אוצר בי"ד. איך דבר זה ייתכן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הראשל"צ הגר"מ אליהו שליט"א הבהיר את דבריו שאמנם יתכן שיש לעשות עם אוצר בית דין היתר מכירה, אולם למעשה כדי להגדיל את אוצרות בית דין הוא מעדיף ללא היתר מכירה, מאשר היתר מכירה בלבד.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי