אוצר בית דין לאחר שנתיים

השאלה:

שנת השמיטה הסתיימה לפני כשנתיים ומלאי בקבוקי יין אוצר בית דין אינו נגמר, וברשתות הגדולות לא מוצאים יין שאין אוצר בית דין. הייתכן כל כך הרבה בקבוקים! אם איני טועה בשמיטה הקודמת לא הייתה תופעה כזו.
האם היין הזה הוא באמת ’אוצר בית דין’ או האם הדביקו תויות שנשארו על יין שאינו ’אוצר בית דין’? אם כן, האם אין כאן גניבת דעת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

השנה לצערי עשו כל המפעלים אוצר בית דין, כך שלא היה יין שלא שייך לאוצר בית דין. לדעתי מהלך זה לא היה תקין וראוי, אולם לצערי כך עשו. מכיוון שכל בציר יין תשס"ח היה באוצר בית דין, וכמו כן ידוע שהחרדים אינם קונים מיין זה, דבר זה גורם להרבה תוצרת שמסתובבת בשווקים ונמכרת לכל דכפין (לצערי) ובדרכי המסחר הרגילים. דבר זה גורם לתופעה שאתה מעיר עליה, אולם אינני חושב שיש זיופים אלא שהתוצרת לא נמכרת כל כך, ועל כן יש כמויות גדולות ומבצעים שונים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי