אחוז החקלאים שישתמשו בהיתר מכירה / אוצר בית דין

השאלה:

שלום רב,

תלמידים שלי כותבים מאמרים הלכתיים הנאגדים בחוברת בהוצאה פנימית שאינה להפצה לקראת השמיטה הבעל"ט. ברצוננו להוסיף בסיום המאמרים נתונים לקראת תשע"ה של אחוז / מספר החקלאים שישתמשו בהיתר מכירה / אוצר בית דין. האם יש בידכם נתונים/ הערכות אלה? אם לא, המלצה היכן ניתן להשיגם. (כמובן שהדברים יובאו בשם אומרם).

תודה וכל טוב

התשובה

הרב יואל פרידמן | תמוז תשע"ד

לכבוד אינון זמיר

שלום רב,

איני זוכר אם עניתי לך על שאלתך, ולכן אני עונה פעם ראשונה או שנייה.

בהקשר לשאלתך מצ"ב מאמר מאת פרופ' אליעזר גולדשמידט שעסק קצת בנושא עליו אתה מדבר נראה לי יותר מן ההיבט של הצרכנים, והריהו מצ"ב. אם יש לך שאלות נוספות בהקשר הנ"ל אני מציע שתפנה אליו. הדוא"ל שלו: eli.goldsmit@mail.huji.ac.il

בברכה,

יואל פרידמן