ביטוח באוצר בית דין

השאלה:

1. מה הדין לחקלאי שלא מסתמך על היתר המכירה ועובד עם אוצר בית דין ומשווק דרכם, האם מותר לו לעשות ביטוח על הפירות כבכל שנה?
[מטרת הביטוח היא שאם יהיו נזקים לפירות חברת הביטוח תפצה את החקלאי בהתאם לדרגת הנזק]
2. אם חברת הביטוח תשלם כסף פיצויים לחקלאי, מה דינו של הכסף?
3.אם ישנם דברים נוספים שלא העלתי בשאלותיי, בנושא זה, המצריכים הדרכה תורנית בנושא זה אבקש מהרב ליידע אותי בהם ולהדריכני.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. מותר לעשות ביטוח על הפירות.

2. כל ביטוח ותשלום (למי ואיך) תלוי בהסכמים ובחוזים שבין אוצר בית דין והחקלאי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי