גיזום ענפים המפריעים לקליטת אור בשמיטה

השאלה:

אנו צריכים לבצע גיזום עצים בבית ספר בירושלים. מדובר בבית ספר שהותקנה בהם מערכת סולארית ויש עצים המפריעים לקליטת האור ומשבשים את השימוש במערכת.

כמו כן יש מצב שהענפים יכולים לקרוס בחרוף ולהרוס את המערכת.

אודה אם תוכלו להשיב לי, האם ניתן לגזום את הענפים המפריעים לקליטת האור?

התשובה

הרב נתנאל אוירבך | שבט תשע"ה

שלום וברכה,

כאשר מטרת הגיזום אינה לצורך הצמחת העץ, אלא למניעת מכשול ונזק שהענפים יגרמו, מותר הדבר בתנאי שיהיה ניכר שהדבר נעשה לשם כך ולא לשם הצמחת העץ. לכן, צריך שהגיזום לא יהיה גיזום מקצועי, אלא גיזום בהשארת זיזים.

בברכה,

נתנאל