ההבדל לעניין קדושת שביעית בין עצים שנועדו להסקה לבין פרחים שיש בהם ריח

השאלה:

שלום הרב,

ברצוני לדעת מה ההבדל לעניין קדושת שביעית בין עצים שנועדו להסקה לבין פרחים שיש בהם ריח הרי המשנה בשביעית פרק ז נותנת כללים שאחד מהם שהדבר ראוי למאכל אדם וכדומה. איך ריח? מה הטעם שהוא קדוש בקדושת שביעית? ואם היו לעצי ההסקה ריח האם הם היו קדושים בקדושת שביעית לפי זה?

התשובה

הרב דוד אייגנר | אב תשע"ד

יש קדושת שביעית בפרחים שיש בהם ריח משום שיש בכך הנאה גופנית מסויימת לאדם, וכן, הדבר מוגדר כ'הנאתו וביעורו באים כאחד', לעומת עצי הסקה שכילוים של העצים וההנאה מהם אינם באים באותו הזמן, ההנאה מתוצאת הבעירה בעצי הסקה היא רק לאחר שהעצים כבר אינם בעולם.

בברכה,

דוד אייגנר