היתר מכירה מול הידור כשרות

השאלה:

מה נחשב לכשרות יותר מהודרת כאשר באים לקנות לדוגמה סלט ירקות מוכן באריזה או אוכל מוכן אחר שלא מאוצר בית דין: כשרות בד"ץ או כשרות רגילה + היתר מכירה?

מצד אחד לגבי שאר ההלכות חוץ משמיטה הכשרות מהדרין של בד"ץ או רבנות מהדרין היא כמובן עדיפה על כשרות רגילה. ומצד שני בהלכות שמיטה יש לפעמים עדיפות להיתר המכירה שהרי עדיף היתר מכירה על תוצרת גויים ערבים, והמוצרים בהכשר בד"ץ ידוע שיכולים להיות מתוצרת של ערבים או חו"ל.

האם צריך להתפשר בכשרות של שאר ההלכות לטובת הידור בהלכות שמיטה? ברצוני לציין שאנו אוכלים בדרך כלל מכשרות בד"ץ אשכנזי מהדרין גלט בד"ץ ו/או רבנות מהדרין.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בספקות הלכתיים (כגון: מיונית, גלוי וכדו') שאלו ספקות בעצם הדבר האם הוא כשר או לא, יש להמשיך להקפיד, כל אחד לפי הקפדתו, ואין לרדת ברמת הכשרות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי